Mitt Göteborg »»

[Publicerad 2002-05-23]

Valhallabadet

Valhallabadets bassäng Foto: Jonas Svanberg
Valhallabadets bassäng Foto: Jonas Svanberg

Känner du för att vattengympa, motionssimma eller kanske spela undervattensrugby? Då ska du besöka Valhallabadet.

Att simma är både skönt och avkopplande, man kan skingra tankarna och fundera. På Valhallabadet kan man motionssimma, vattengympa, gå på simskola, spela undervattensrugby, vattenpolo, lära sig att livrädda eller konstsimma.

Jag bestämmer mig för att besöka Valhallabadet och ta mig en simtur. När jag kommer in i simhallen så möts jag av den fuktiga luften och klor doften. På Valhalla badet finns det tio bassänger, de längsta är 25 respektive 50 meter långa.

Det är väldigt mycket människor i bassängerna, stora som små och ljudnivån är väldigt hög. Jag väljer att simma i 25 meter bassängen där det är lugnt och lite människor. Efter att ha simmat i en timme tycker jag att det får räcka. Bassängen har dessutom fyllts med högljudda och lekande elever. När jag går upp från bassängen börjar jag frysa och tar genast på mig min handduk.

På väg till duschen upptäcker jag små röda utslag på mina armar och ben, det måste vara på grund av kloret. I omklädningsrummet träffar jag en tjej som heter Sarah och är 16 år. Hon brukar ofta besöka Valhalla badet för att simma.

- Badhuset är stort och trivsamt och duscharna är väldigt fräscha. Valhalla badet har också ett bra läge, det är lite avskilt men samtidigt så ligger det nära det mesta, säger Sarah.

Efter att Sarah och jag har pratat ett tag, tar vi farväl av varandra och Sarah går. Själv tar jag på mig mina strumpor, packar ihop mina saker och sätter upp håret. Sedan tar jag min ryggsäck och beger mig hemåt. Väl hemma lägger jag mig på soffan och pustar ut. Klordoften sitter fortfarande kvar i huden.

Att simma var härligt och tänk vad gott jag kommer att sova i natt.

Ida Ekman
textkommunikation, medieprogrammet på Munkebäcksgymnasiet




Under vinjetten ”Mitt Göteborg” skriver elever från Munkebäcks- gymnasiets och Studiums medie- och kommunikationsutbildningar.
Dessa skribenter har stor frihet vad gäller ämnesval och upplägg på artiklarna. Materialet är fristående från nättidningen Vårt Göteborgs nyhetsinnehåll.